Meneer Van Duijn heeft multiple sclerose (MS). Voor zijn veiligheid maakt hij thuis gebruik van Personenalarmering van Florence. Met een druk op de knop slaat hij alarm en schieten verpleegkundige Alexandra en haar collega’s hem te hulp. “Binnen een halfuurtje zijn ze er.”
Een veilig gevoel
“Wij geven mensen thuis een veilig gevoel,” zegt verpleegkundige Alexandra. "Iemand is bijvoorbeeld gevallen, heeft een ongelukje gehad of is niet lekker geworden. Dan is het een fijn idee dat je via de alarmknop om je hals of pols 24 uur per dag de meldkamer van Florence kunt bereiken.”
“Onze collega’s in de meldkamer luisteren naar de cliënt en beoordelen wat voor zorg iemand nodig heeft. Als dat nodig is, gaan wij naar hun huis om eerste hulp of extra zorg te verlenen en hen gerust te stellen. Het zijn meestal korte bezoekjes, maar erg belangrijk voor onze cliënten.”
Schot in de roos
Bij meneer Van Duijn komen de medewerkers van de Personenalarmering vaker dan gemiddeld langs. “Door mijn ziekte heb ik moeite met bewegen en zijn mijn beenspieren niet sterk genoeg om me te dragen. Ik zit in een rolstoel, maar ik glij er regelmatig uit. Overdag is mijn vrouw naar haar werk en ben ik alleen thuis. Dan is er niemand om me overeind te helpen. Dat overkomt me 1 à 2 keer per dag.”
“Gelukkig kwam een aantal jaar geleden Florence op mijn pad. Ik revalideerde thuis na een ziekenhuisopname met particuliere thuiszorg van Florence Allure. Zij vertelden me over Personenalarmering. Dat kon een oplossing voor me zijn. Het bleek een schot in de roos. Mijn vrouw en ik hebben eerst met Florence de juiste zorg afgestemd. Niet veel later kwamen ze het alarm al installeren. Personenalarmering werkt zo simpel, het is echt de beste oplossing voor mij. Als ik nu uit mijn rolstoel val, druk ik gewoon op de knop en binnen een halfuurtje zijn ze er al om me weer overeind te trekken.”
Stroopwafel voor onderweg
“In het begin schaamde ik me wel. Het voelde gek om de verzorgers steeds te laten opdraven, alleen maar om mij overeind te helpen. Maar Alexandra en haar collega’s stelden me al snel gerust. Zij vonden het juist mooi dat ze mij op deze manier konden helpen. Sowieso zijn ze altijd heel vriendelijk en behulpzaam. En ze maken graag een praatje met me als ze er zijn. We zorgen nu dat we altijd wel een stroopwafel of een andere koek in huis hebben. Dan hebben ze iets lekkers voor onderweg.”
“Het is natuurlijk geen pretje om op de grond te liggen. Soms is het best koud of pijnlijk. Maar ik weet dat ik nooit lang hoef te wachten op hulp. Het alarm helpt me om beter met mijn ziekte om te gaan. Mijn vrouw kan nu zonder zorgen naar haar werk en we hebben meer ruimte voor ontspanning. Want we weten dat hulp nooit ver weg is.”
